Karta Menu

Szef Kuchni Poleca

Kotlet schabowy z kostką:
Po Polsku w chrupiącej panierce w kapuście zasmażanej 26 zł
Golonka pieczona w sosie warzywnym:
28 zł
Gicz jagnięca z buraczkami zasmażanymi:
37 zł
Pierogi ruskie
z masłem, cebulką i śmietaną:
12 zł
Pierogi z mięsem:
15 zł
Pstrąg smażony w całości z rozmarynem:
31 zł
Ciasto własnego wypieku:
8 zł

Zupy

Barszcz czerwony czysty:
7 zł
Barszcz czerwony z krokietem:
11 zł
Żurek w chlebie:
16 zł
Żurek w misce:
12 zł
Pomidorowa:
11 zł
Rosół z wiejskiej kury
z makaronem i kawałkami mięsa:
11 zł
Zupa węgierska:
18 zł
Kwaśnica po bieszczadzku:
z żeberkiem wieprzowym
16 zł

Potrawy Regionalne

Bliny ziemniaczane
z gulaszem z dziczyzny i kwaśną smietaną:
27 zł
Cepeliny z Soliny:
17 zł
Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem:
17 zł

Potrawy Wegetariańskie oraz Sałaty

Smażony camembert z brusznicą:
16 zł
Sałata Cezar
z grillowanym kurczakiem:
25 zł
Sałata Grecka:
14 zł

Dania Główne

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce
z warzywami z patelni i sosem salsa:
23 zł
Pieczeń cielęca w sosie kurkowym
z warzywami:
37 zł
Pieczona pierś z gęsi w sosie różanym
serwowana na zasmażanej kapuście:
35 zł
Żeberka Jędruli w sosie własnym:
27 zł
Pieczeń wieprzowa w sosie czarnoleskim
z buraczkami na ciepło:
28 zł
Polędwiczki wieprzowe
z sosem serowym:
32 zł
Pierś drobiowa z grilla na szpinaku
w sosie francuskim:
32 zł
Steak z polędwicy wołowej
na konfiturze w czerwonej cebuli z warzywami z grilla:
52 zł

Dla Najmłodszych

Rosół z wiejskiej kury z makaronem:
5 zł
Zupa pomidorowa
z ryżem lub makaronem:
5 zł
Nuggetsy z kurczaka
z frytkami i surówką:
15 zł
Kotlet schabowy
z ziemniakami gotowanymi i surówką:
15 zł
Fileciki drobiowe w śmietanie
z ziemniakami gotowanymi i surówką:
15 zł

© by Andrzej Wojtanowski, Jędrulowa Chata, karczmasolina.pl.
Realizacja: Algobit